Behaal je VCA certificaat in Friesland

Behaal bij Novisafe je VCA certificaat. Benieuwd hoe deze veiligheidstraining eruitziet? Wij hebben hieronder alles op een rijtje gezet.

Voor wie is een VCA certificering?

VCA betekent Veiligheid Checklist Aannemers. Na het behalen van het VCA – certificaat weet je als medewerker hoe werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden, hoe risico’s beperkt kunnen worden en hoe je moet handelen bij onveilige werkzaamheden. Deze veiligheidstraining is bedoeld voor uitvoerende werknemers en zzp’ers die bij hun werkzaamheden geconfronteerd worden met risico’s.

Met een VCA – certificaat laat je zien dat je op de hoogte bent van de veiligheidsregelgeving en dat je kunt bijdragen aan het voorkomen van ongevallen. Werkgevers of potentiële opdrachtgevers stellen steeds vaker een voorwaarde aan het hebben van een VCA – certificaat. Zo weten zij zeker dat ze, op het gebied van veilig werken, bekwame mensen binnenhalen.

Hoe haal je je VCA certificaat?

Voor het behalen van een VCA certificaat biedt Novisafe meerdere oplossingen.
Je kunt dit doen met een lesdag en aansluitend examen, of zonder lesdag maar met een e-learning en alleen het examen. Neem voor de verschillende opties contact met ons op.

Tijdens een VCA – lesdag komen onderstaande onderwerpen aan bod:

Een VOL-VCA cursus kun je ook volgen bij Novisafe. Deze cursus is bedoeld voor mensen die leidinggeven in risicovolle omgevingen of bij werkzaamheden met gevaren. Als leidinggevende sta je voor de veiligheid en gezondheid van het personeel. De VOL-VCA lesdag is prima te combineren met Basis VCA. Het zijn dezelfde onderwerpen maar dan bekeken vanuit het oogpunt van een operationeel leidinggevende. VOL-VCA vraagt op sommige onderdelen meer kennis en is meer toepassingsgericht.

Een VCA – training en examen op je eigen locatie, incompany of bij ons in Harlingen

Wij kunnen alle veiligheidstrainingen en examens verzorgen op je bedrijfslocatie(s) en volledig incompany, zowel binnen als buiten Friesland. Uiteraard zijn je team en jij ook van harte welkom op onze trainingslocatie in Harlingen.

Wanneer het niet mogelijk is om overdag een veiligheidstraining te organiseren is dat geen probleem. Novisafe verzorgt ook trainingen in de avond – en weekenduren.

Branchespecifieke veiligheidstrainingen en advies

Bekijk hoe wij de veiligheidstrainingen en het bedrijfsveiligheidsadvies volledig afstemmen op de branchespecifieke veiligheidsrisico’s voor bijvoorbeeld de bouw, retail en logistiek, onderwijs, overheid en horeca.

    Neem contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken en ontvang snel een gerichte offerte!

    × Heeft u een vraag?